Beyoğlu-Karaköy Brasserie-Bar

Bağ Pera

bağ pera
Naz Kavas - Yazar
Yazan: Naz Kavas

İstanbul’da şarap kültürü ve şarap evleri/barları denildiğinde akla ilk gelen yer hep Beyoğlu oluyor. Bunun en önemli sebebi semtteki farklı farklı bölgelerde pek çok başarılı şarap evinin ve barın bulunması. Bağ Pera Wine de, Asmalı mescit’in en yeni Şarap Barı. Kısa süre önce açılmasına rağmen hem bu sektörün ileri gelenlerinin, hem de diğer misafirlerin çokça ilgisini çeken Bağ Pera Wine’da şarap tadımı gibi etkinlikler dahi yapılmaya başlandı bile.

bağ pera

Tam olarak İstiklal Caddesi’nin üzerinde, Füniküler durağının tam karşı köşesinde bulunuyor burası. Hem dekorasyon, hem de şarap çeşitliliği anlamında şarap severleri oldukça memnun edecek bir mekan. ”Bağ means Connection” şeklindeki neon duvar yazısı ile girdiğiniz an dikkat çeken mekanın aynı duvarında özel şaraplar ve şarabın markasının ne olduğu sergileniyor. Hali hazırda mekanın içerisinde her yanda şaraplar var, oldukça modern ve şık bir dekorasyon hakim. Mekan, hem romantik yemek/şarap keyfi için, hem de arkadaşlarınızla uzun uzun sohbetler için çok uygun bizce.

Bağ Pera Wine

Menüde yerli, yabancı şarapların yanı sıra şarapların yanına yakışacak peynir, şarküteri tabağı gibi başlangıçlar, tapaslar, pizetttalar, mantı, keçi peynirli enginar gibi ara sıcaklar ve az ve öz çeşitte ana yemek de var. Tapaslar arasında Kuzu Ciğer Tapas ve Avokado Tapas çokça sevilirken, ana yemeklerden Deniz Mahsüllü Linguini ve Kuzu İncik kesinlikle denenmesi gerekenlerden. Burada çok geniş bir yerli şarap kavı var. Ege Bölgesi, Akdeniz bölgesi gibi 7 bölge olarak ayrılmış durumda menüdeki şaraplar. Özellikle Kırklareli, Bozcaada, Edirne şarapları seviliyor. Mekan, her gün 12:30 – 01:00 saatleri arasında açık. Kesinlikle keşfedilmesi gereken bir yer!

Bağ Pera Wine Yol Tarifi
Telefon: (0533) 249 40 79

Yazar Hakkında

Naz Kavas - Yazar

Naz Kavas

Asıl mesleği avukatlık olan Naz Savaş, yeni mekanları keşfederek, bu mekanlardaki lezzetleri tatmayı, atmosferlerini deneyimlemeyi ve bu deneyimi yazıya dökmeyi seviyor. Gastronomiye olan ilgisi sayesinde themagger.com, mudavim.net gibi web sitelerinde 1.000'i aşkın makalesi yayınlanmıştır. https://www.instagram.com/nazkavas/

Yorum Yap

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.