Beyoğlu-Karaköy Etnik Mutfak

1924 İstanbul

1924

İstanbul’un yeryüzünün en değerli şehirlerinden birisi kabul edilmesinde, Paris, Londra, Viyana gibi şehirlerde dahi olmayan sayıda kültüre ev sahipliği yapması yatıyor. Şehre kimliğini veren bu farklı medeniyetler ise izlerini, kurdukları mekanlar ile bırakmışlar. Ve tabi İstanbul’un çok katmanlı ruhunu Beyoğlu’ndan daha iyi sunan bir bölge daha hayal etmek de oldukça zor. Bir dönem düşünün ki devrimden kaçan Beyaz Ruslar’ın sığındığı bir şehir ve alıştıkları hayatlarına devam etmek için açtığı mekanlar. Bir restoran düşünün ki Agatha Christie’den, Greta Garbo’ya ziyaretçileri olan, 2. dünya savaşı sırasında Alman, Fransız casusuların takıldığı, hatta ülkenin kurucusu Atatürk’ün Müdavimi olduğu. İşte o restoran 1924 İstanbul dekorasyonundan, menüsüne misafirlerlerine gastronomik bir müze atmosferinde benzersiz bir deneyim yaşatıyor.

1924 İstanbul’u 5 klasik sorumuzda inceleyelim…

1924

Ne yenir, ne içilir?

1924 İstanbul, ilk olarak Turkuaz adıyla açılırken daha sonrasında bilinen adı Rejans ismiyle yoluna devam ediyor. Rusların yanısıra azınlık ve türk entelajansının uzun süre müdavimi oldukları mekan, bir anlamda cumhuriyet tarihine de tanıklık ediyor. 2011 yılında çeşitli sebepler ile kapanan mekan, 2016 senesine gelindiğinde ise 360 İstanbul gurubu tarafından yeniden hayat geçiriliyor. Dekorasyon ve menünün korunarak ufak tefek dokunuşlar ile elden geçirildiği restoranın Rus, Kafkas ve Doğu Avrupa mutfağı üzerine menüsü Fransız mutfağından bazı dokunuşlar ile zenginleştiriliyor. Bazı yemeklerin geleneksel bazılarının modernize yorumlar ile hazırlandığı 1924 İstanbul’da, yemeğin başında Rus sofralarının olmazsa olmazı, ev yapımı turşu ve tereyağ, iştah açıcı olarak sunuluyor. 1924 Restoran çok sayıda spesiyal tabağı olan bir restoran olmakla beraber, Dana Stroganoff, Tavuk Kievsky ve Buzlu Limonlu Votka mekan ile özdeşleşen üçlü olarak karşımıza çıkıyor.

1924

Turizm otelcilik eğitimi alanlar bilir Rus mutfağında çok aşamalı menüler ve şatafatlı bir servis vardır. Çorbanın oldukça önemli yeri olan Rus mutfağında iklim ve coğrafyanın etkisiyle, içkiyle de oldukça uyumlu isli tatlar oldukça fazla yer alıyor. 1924 İstanbul’da yemeğe başlarken Etli Borç Çorbası, başlangıçlardan ise Tarama, Füme Somonlu Mini Blini, Karides & Avokado Kokteyl deneyimlenmesi gereken lezzetlerden. İsli tatlar barındıran Soğuk Balık Tabağı ve Şarküteri Tabağının yanısıra ince hamurdan hazırlanan Pelmeniler (Rus mantısı) menüde ön plana çıkanlardan. Menüde bir havyar bölümü de olan restoranda ana yemeklerden 1924 Portakallı Ördek diğer bir imza tabak olarak karşımıza çıkıyor. Restoran ilk ziyareteniz ise spesiyalleri içerisinde barındıran tadım menüsünü almak mantıklı olacaktır. 22 farklı votka demlemesinden yapılan martiniler özel bir deneyim vaat ederken, kokteyllerden Moscow Mule1924 ve Şerefe Hamingway denenebilir.

1924

Ne zaman gidilir?

1924 İstanbul Pazar hariç haftanın 6 günü 19:00-01:00 arası açık bir mekan. 1924 İstanbul’a özellikle haftasonları yoğunluk ve pandemiden dolayı kapasitesinin düşürülmüş olması sebebiyle mutlaka rezervasyon yaparak gitmekte fayda var. 1924 İstanbul’da genelde mazisi ve bir hikayesi olan mekanlarda gördüğümüz bir hediye kartı uygulaması var ki, istediğini bir kişiye en az 120 TL olmak kaydıyla gift card hediye edebiliyorsunuz. Restoranın sunduğu hediye kart uygulamsı ve rezervasyon için buraya tıklayarak internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

1924

Ne giyilir?

1924 İstanbul Beyoğlu’nun kalbinde yer alan Olivya Geçidi üzerindeki bir yapıda yer alan yarı müze konumunda bir mekan. Restorana daha henüz girirken misafirleri karşılayan tarihi telefon ve vestiyer adeta zaman yolculuğunu başlatıyor. Girişte panoda asılan koca anahtarlar ise bir dönem göçmenlerin emanet olarak bıraktığı anahtarları temsil ediyor. İçeri girdiğinizde karşılayan oldukça yüksek tavanlı ferah yemek salonu aslına uygun kalınarak renöve edilmiş. Ahşap aynalar, bar ve mini balkonlar, şık ahizeler, tablolar, gümüş servis takımları gibi onlarca detay dönemin bohem-şık ruhunu yansıtıyor. Girişteki Daima rezerve yazısıyla Atatürk’ün masasını görüp duygulanmamak ise adeta imkansız. Dolayısıyla 1924 İstanbul’u ziyaret ederken şık bir kıyafet tercih etmeniz, mekanda kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır..

360

Kim kim gidilir?

l924 İstanbul, zamansız atmosferi ve anlamlı tarihçesi ile, özel gece yemekleri ve hatta evlenme teklifi için oldukça ideal ideal bir mekan. Mekan şıklığına rahmen sunduğu rahat ortamı ile dostlar ile buluşmak için oldukça keyifli bir bir atmosfer sunuyor. Dönemin İstanbul’unu oldukça güzel anlatan restoran, yabancı misafir ağırlamak için de tercih edilebilir. Restoranın nitelikli ve benzersiz mutfağı gastronomik deneyim odaklı bir akşamda, gustosu yüksek arkadaşlar ile bir araya gelmek için de biçilmiş kaftan.

1924

Ne kadar ödenir? (Güncelleme 14.09.2022)

1924 İstanbul bir restoranın ötesinde, ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkararak, bir dönemin İstanbul’un yaşatacak özel bir deneyim vaat ediyor. Restoranın menüsündeki fiyatlarına değinecek olursak, başlangıçlardan Tarama 120₺, Mini Blini 120₺ sunulurken Şarküteri Tabağı 350₺, Füme ve Tuzlu Balık Tabağı 355₺ olarak fiyatlanmış. Rusların ünlü yemeklerinden Borç Çorbası 5o₺, ana yemek spesiyallerinden Dana Stroganoff 310₺, Tavuk Kievsky 290 TL olarak sunuluyor. Kokteyllerin 185 TL olduğu mekanda, restoranın menüsündeki birçok spesiyali kapsayan tadım menüsü kişi başı 575₺ (içki hariç) fiyatla sunuluyor.

1924 İstanbul Adres: Asmalı Mescit, Olivya Gç. 7-A, 34435 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: (0212) 243 83 60

Yazar Hakkında

Bora Sarısu

Uluslararası içki firmaları için uzun yıllar mekan ajanlığı yapan Bora, potansiyeli olan mekanları erken evrede yakalamakta uzmandır. 20 senelik profesyonel mekan avcılığı tecrübesinden sonra 2016'dan beri Müdavim'de, nitelikli ve popüler mekanları kendi üslubu ile yazmaktadır. Bora'ya göre "en iyi mekan müdavimi olduğunuz mekandır."

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.