Nişantaşı, her zaman yeme-içme ve eğlence anlamında cazibe merkezi olmuş, pek çok farklı alternatifi barındırması ile daima plan yapılırken ilk akla gelen semtlerden biri haline gelmiştir. Bu özelliği de Nişantaşı’nda bambaşka ihtiyaçlara cevap olabilecek mekanların bir bir açılması sonucunu getirmiştir hep. Son dönemde de birçok yeni mekanın açıldığı gözlemlenirken, bu mekanlar arasında en ilgi çekicilerinden birisi de Lips Wine Bar. Burası Nişantaşı/Topağacı’nın en yeni şarap barı. Kendilerini ”sıcak bir komşu/şarap barı ve bistro” olarak tanımlayan mekan, 100’den fazla şişe şarap, mevsimlik tabaklar ve sımsıcak atmosfer ile Nişantaşı’nın uğrak yerlerinden biri olmayı başardı bile!

Lips Wine Bar’ın oldukça modern, sade ve şık bir dekorasyonu var. Göz yormayan detaylar hakim ve sahiden de samimi, sıcak bir atmosfer yaratılmış. Konsept ile uyumlu bir ambiyansın var olduğu Lips Wine Bar’da geniş bir şarap çeşitliliği görüldüğü gibi, farklı bölgelerden olan şaraplarla uyumlu ve oldukça yeterli bir yemek menüsü de var. Tecrübeli bir ekip işi olan Lips Wine Bar’ın işletmesini Sinan Kizikli yapıyor, şarap danışmanlığı ise Selin Osmanoğlu tarafından üstlenilmiş durumda. Pazar hariç her gün 17:00 – 00:00, cuma ve cumartesi ise 17:00 – 02:00 saatleri arasında açık olan mekan, hem uzun arkadaş sohbetleri, iş çıkışı yemek/şarap keyifleri, hem de sakin özel gün kutlamaları için (doğum günü gibi) uygun bir yer kesinlikle.

Menüde Paylaşımlıklar, Peynir ve Şarküteri ile Isırımlık&Kömür gibi bölümler var. Isırımlık & Kömür kısmında Kömürde Şiş şeklinde pişirilen karışık mantarlar, kaya levreği ve misolu tavuk kalça gibi çeşitler sunuluyor. Bu kısmın soğuklarında ise; bonfile tartar, pan con tomate gibi seçenekler var. Sıcaklar arasında ise permasanlı pöç kroket ve patates terrin ilgi çeken seçeneklerden bazıları. Buraya kalabalık gelirseniz menüde paylaşımlıklar kısmından seçimler yapmak mantıklı. Paylaşımlıklarda Kaya Levreği Carpaccio, irmik ile panelenerek hazırlanan Kıtır Patlıcan, Cacio Pepe Turco ve Padron Biber, denenebilecek yemeklerden. Yemek sonunda Bitter Çikolatalı Mus ve Sticky Toffee Pudding Lips Wine Bar’da sunulan tatlılar arasında.

Yorum Yap