Fine Dining İtalyan Mutfağı

Kanyon’un Misavirperver İtalyan’ı Gina

Gina Kanyon

Son yıllarda İstanbul’da kapanan İtalyan restoranlarının listesini yaptım şöyle bir kafamdan, hakikaten şaşırtıcı derecede hızla mekan öğütüyoruz. Aralarında sevilen yemek programı “2 greedy İtalian”  ikilisinden Carluccio’s ve ünlü şef Jamie Oliver’ın (Jamies’s) restoranların da olduğu birçok mekan tutunamayıp, kapatmışlar. Bu hengamenin içerisinde istikrarlı devam eden İtalyan var mı diye düşündüm ve aklıma ilk gelenlerden bir tanesini tabi ki Kanyon Gina oldu. Aslında biraz düşününce de mekanın, o 2000’li yıllardaki Papermoon’un şaşalı döneminin, belli ölçüde yerini aldığını söyleyebilirim. Bu minvalde 8 senedir aynı çizgide devam eden ve İtalyan misafirperverliği “Marchio Ospitalità” ödülü bulunan mekanı aşağıda derinlemesine inceleyeceğiz.

Ne yenir, Ne içilir?

Kanyon Gina’nın genelde iş yemeği için tercih edilmesi sebebi ile, sade ama kullanışlı bir menüsü var. Hamur ağılıklı damak tadımıza uygun İtalyan mutfağından karakteristik seçmeler, menüye özgün dokunuşlarla yerleştirilmiş. Usulüne uygun diri olarak servis edilen (al dante) ev yapımı makarnalar, çoğu İtalyan’da olduğu gibi Gina’da da ön planda. Yanı sıra Gina’da öğünü daha hafif geçirmek isteyenler için, kinoalı somon tartar ve semiz otlu, kuşkomazlı salata seçilebilir. Eğer risotto sever biriyseniz, deniz mahsullü risotto da mekanın ön plana çıkan tabaklarından. Gina, paylaşımlı ortaya yemek söyleyenleri de ihmal etmemiş ve karışık deniz mahsulü kızartma, İtalyan peynir tabağı, mozarella & bresaola tabağı gibi seçenekler sunmuş. Ama illa ana yemekçiyim diyorsanız Milano usulü panelenmiş dana eti, restoranın favori tabaklarından.

Gina Kanyon

Ne zaman Gidilir?

Kanyon Gina’nın birincil kullanımı alanı öğle iş yemeği desek yanlış olmaz herhalde. Kanyon’a öğlen gittiğinizde en üst kattaki restoranlar bölümünde yürürken Gina’nın önüne geldiğinizde belirgin bir ortam değişikliğini hemen hissediyorsunuz. Özenli yapılmış masa düzeni, görselliği yüksek yemek sunumları, şık ve tarz giyinmiş misafir profili, bir anda fine dining bir restorana gelmişsiniz ortamın hissettiriyor. Gina’ya gidilebilecek diğer bir önemli zaman ise, hafta içi 17:30-21:30 arası yapılan aperativo olacaktır. Mekanın bar bölümünde mutfaktan çıkan atıştırmalıklar ile midenize alt yapı yaptığınız aperativo da, sadece içtiğiniz içkinin ücretini ödüyorsunuz. Gündüz 12:00’den akşam 22:00’ye kadar yemek servisinin olduğu mekana ara saatlerde kahve veya içkiye de gidebilirsiniz.

aperativo-gina

Gina’da Aperativo saati 17:30-21:30

Ne Giyilir?

Kannyon Gina’nın en hareketli zamanı olan öğlen saatlerinde mekanın önünden geçtiyseniz eğer, insanların şıklıkları dikkatiniz çekmiştir. Restoranın ahşap ağırlıklı klasik ve elegant iç dekorasyonu, aslında biraz da ağır bir ortamda olduğunuz hissini hemen uyandırıyor. Bu sebeple iş/şık mekanı birincil giyim kodu durumunda. Akşam yemeğine gitmeniz durumunda veya tercihiniz doğrultusunda chic & sexy ve spor/şık da diğer giyim alternatifleri olacaktır.

Kim Kim Gidilir?

Hatta fine dining tanımının gittikçe zorlaştığı restorancılık dünyasında mekan için, öğlen fine dining restoranı desek yanlış olmaz. Önemli bir öğle iş yemeğine davet etmek istediğiniz misafir veya misafirleriniz varsa Gina kesinlikle İstanbul’daki en iyi alternatiflerden biri olacaktır. Ve tabi restoran, şık atmosferi ile özel bir akşam yemeği için de gayet uygun bir ortam sunuyor. Bu arada Kanyon’un Galatasaray’ın ev sahibi olduğu maçlarda, maç öncesi taraftarın buluşma noktası haline gelmesinden, Gina da kendi hedef kitlesi doğrultusunda etkileniyor.

Gina Kanyon

Ne Kadar Ödenir?

Kanyon Gina restoranın menüsü fine dining ile brasserie-bar arası bir fiyatlamada. Ortaya bir başlangıç, ana yemek, ve kapanış tatlısı ile kişi başı 100-120 TL arası bir fiyat ortaya çıkıyor. Gina’da ne kadar hesap ödeneceği, birçok mekanda olduğu gibi seçeneğiniz içkiye ve miktarına göre şekilleniyor. Menüye uygun bir içecek seçileceğini ve kararında tüketiliceğini farz edersek kişi başı ortalama 175 TL ideal hesap olacaktır. Bu rakamı öğlen yemeği -25 TL, akşam yemeği +25 TL olarak da düşünebilirsiniz.

Gina Adres: Levent Mahallesi, Büyükdere Cd. Kanyon AVM, 34330 Beşiktaş
Telefon: (0212) 353 54 52

Yazar Hakkında

Bora Sarısu

Uluslararası içki firmaları için uzun yıllar mekan ajanlığı yapan Bora, potansiyeli olan mekanları erken evrede yakalamakta uzmandır. 20 senelik profesyonel mekan avcılığı tecrübesinden sonra 2016'dan beri Müdavim'de, nitelikli ve popüler mekanları kendi üslubu ile yazmaktadır. Bora'ya göre "en iyi mekan müdavimi olduğunuz mekandır."

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.