Düşük alkol içeren fermente içkinin, (Bira, şarap…) önce buğarlaştırma, daha sonrada yoğuşturma yöntemiyle yüksek alkollü içkiye dönüştürülmesine distilasyon, elde edilen sıvıya da distile içki denir. Distilasyon bakır imbiklerde yapılır. Diğer bir adı da damıtma olan bu işlem sayesinde sıvının içerisindeki alkol, %5-15, den %70-80 oranına kadar çıkartılabilir. Distile içkiler genelde %40 civarı alkol içerir. Distilasyon işleminden sonra sıvı rengini kaybeder. Rakı, votka, cin, viski distile içkilerden bazılarıdır. Sert alkol olarak da kategorilendirilen distile içkilerin yapımında ana amaç, daha yoğun, daha konsantre bir içki elde etmektir.
Bunları da Sevebilirsin
Nikkei Mutfak Nedir?
Peat & Sherry
Apelasyon Sistemi Nedir?
WSET Nedir?
Hazır Sulandırılmış Rakı Daim
Evde Tonik Nasıl Yapılır?
Yazar Hakkında
Bora Sarısu
Uluslararası içki firmaları için uzun yıllar mekan ajanlığı yapan Bora, potansiyeli olan mekanları erken evrede yakalamakta uzmandır. 20 senelik profesyonel mekan avcılığı tecrübesinden sonra 2016'dan beri Müdavim'de, nitelikli ve popüler mekanları kendi üslubu ile yazmaktadır. Bora'ya göre "en iyi mekan müdavimi olduğunuz mekandır."
Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.
Yorum Yap