Bodrum Plaj

2023 Bodrum Beach Club Raporu

bodrum beach clublar

Bodrum’da geçen yaz birçok ünlü restoran markası yazlık açmıştı. Bu mekanların birçoğu da gündüzleri beach club olarak hizmet veriyor. Aşağıda önümüzdeki yaz sezonu, tarzınıza göre seçim yapabileceğiniz Bodrum Beach Club alternatifleri bulunmakta. Zira yarımadanın her bölgesi, farkılı karekterde mekanlar ile farklı ziyaretçi profiline hitap ediyor.

Listenin en alt kısmında 2023 Bodrum Beach Club giriş fiyatları ve kullanım koşulları tablosunu bulabilirsiniz.

2023 Bodrum Beach Clublar

avantgarde

Avantgarde Yalıkavak

Ace Beach & Restaurant @ Avantgarde Yalıkavak

Bodrum’da son dönem önemli restoranların yanısıra, keyifli plajlar da açılıyor. Ahtapotun kolları gibi birbirinden güzel koyları olan Yalıkavak bu mekan hareketliliğinin en yoğun görüldüğü bölgelerden. Bunlar arasında Küdür’de yer alan Avantgarde Collection’ın plajı, beyaz kumu, güzel denizi ve nitelikli mutfağıyla ön plana çıkıyor. Kendine ait koyu olan izole plajda yemek deneyimi de oldukça keyifli. Avantgarde Yalıkakavak içerisinde yer alan Ace Restaurant,” tarladan sofraya” ilkesini benimseyen nadir plaj restoranlarından.

2023 yazında Chef Kemal Demirasal’ın Londra’da yer alan Türk mutfağı üzerine restoranı The Counter, Avantgarde Collection içerisinde açıldı. Bilgi için tıklayın
avantgarde

Avantgarde Yalıkavak

Ace Restaurant’da plaja uygun lezzetlerin yanısıra, oldukça iddalı tabaklar da mevcut. Menüdeki “Signatures” bölümünden karamelize bursa şeftalili Peachy Burrata ve semizotlu, odun fırında közlenmiş pancarlı Tarifsiz V4 denenmesi gerekenlerden. “Green” bölümünden Çilekli ve Karpuzlu Karabuğday Salatası “Easy and Tasty” bölümünden, Naneli Yoğurt Soslu Tavuk yaza uygun lezzetlerden. Restoranın taş fırınından çıkan pidelerinden ise Bafra Pidesi gibi geleneksel lezzetlerin yanısıra füzyon dokunuşların olduğu Londoner gibi özgün pideler de mevcut. İmza kokteylleri oldukça sevilen mekanda (Bodrum Smash ve Dream Green Favoriler) deniz mahsulü severler için “Lobster Specialties” bölümü cezbedici olacaktır. Yetişkinler için dinlendirici bir ortam sunan plajda çocuklar için Mundo Akademi ve Gymy Kids atölyeleri kapsamında zengin içerikler sunuluyor. Avantgarde Yalıkavak, Ege’nin güzelliğini, iyi bir yemek deneyimi ve konforlu bir ortamda yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftan.

Ace restaurant – Avantgarde Yalıkavak

Adres: Yalıkavak, Kudur Mevkii Şehit Engin Büyüksöylemez Caddesi No:9, 48890 Muğla
Telefon: (0252) 385 37 65

Sand & Salt Yalıkavak

Yalıkavak’ın en güzel koylarından Tilkicik 2023 yazına yeni bir plaj markası ile giriyor. Kardeş mekanı Veranda Yalıkavak ile birlikte açılan Sand & Salt, güzel denizi, nitelikli menüsü, sade ve şık çizgileri ile dikkat çekiyor. Haftanın 7 günün 11:30-18.30 arası hizmet veren plaj/restoran gündüz dinlendirici, akşamüstü ise dinamizmin arttığı keyifli bir ortam sunmakta. Mutfağın başında Şef Altuğ Tezer’in olduğu plajın menüsü Akdeniz mutfağı ağırlıklı lezzetlerden oluşuyor. Geç kahvaltıya uygun ekmek üstüler, Otlu Peynirli Omlet gibi seçimlerin olduğu mekanda, taş fırından çıkan pideler denenebilir. Ana yemek olarak ise Limonlu Enginar Linguini ve Susamlı Rosto Somon denenmesi gereken tabaklardan.

sand

Sand & Salt Yalıkavak

Sand & Salt, plajın doğasıyla uyumlu bohem tarzda dekore edilmiş bir mekan. Akşamüstü itibarı mekanın müziğin ritminin yükseldiği bar bölümü mekana özel imza kokteyller sunuyor. Giriş ücreti talebi olmayan plajda, 1.500 TL harcama ile misafir kabul edilirken, sınırlı sayıda gazebo ve loca alternatifi de bulunmakta. Sand & Salt Yalıkavak bölgenin şahane doğasında iyi müzik, yemek ve deniz eşeliğinde keyifli bir gün geçirmek için ideal plajlardan.

sand

Sand & Salt Yalıkavak

Sand & salt Adres: Yalıkavak Mah. Çankaya Sokak, Tilkicik Cd. No:3, 48990 Bodrum/Muğla
Telefon: 0542 191 44 50

Frankie Beach Bodrum

Susona Bodrum, LXR Hotels & Resorts, doğası ve içerisinde yer alan nitelikli mekanları ile dikkat çekiyor. Torba koyunda yarımada üzerine kurulu otel, mavi bayraklı bir deniz ile misafirlerini karşılıyor. Susona Bodrum içerisinde yer alan Frankie Beach Club, dinlendirici ortamının yanısıra akşamüstü itibarı ile dinamizmin arttıran müzik etkinlikleri ile biliniyor. Frankie Bodrum, İstanbul’daki mekanında olduğu gibi taze ve yerel ürünlerden hazırlanan lezzetler sunuyor. Mekanın menüsünde yaza uygun lezzetlerden pizza, salata ve bowl tabaklarının yanısıra, ev yapımı makarnalar yer alıyor. Frankie’nin menüsünün başrolünde ise ağır ateşte pişen büyük balıklar, kemikli etler, deniz mahsüllü paella’lar, kabuklu deniz ürünleri bulunmakta.

frankie beach

Frankie Beach Bodrum

Güzel doğası ve izole alanları ile dinlendirici bir ortamı olan Frankie Beach’de, akşamüstü itibarı ile Sunset Live Sessions saatleri başlıyor. Mert Levent, Aksak, Yosi Gabay gibi önemli DJ’lerin setin başına geçtiği mekanda, haftanın 3 gün canlı müzik programı gerçekleştiriliyor. Frankie Beach’in Temmuz ayı canlı müzik takviminde Cuma Emir Ersoy, Cumartesi İskender Paydaş, Pazar Yol Project yer almakta. Ödüllü barmenlerin yaptığı imza kokteyllerin etkinliklere eşlik ettiği mekan, otel dışından da misafir kabul ediyor. Frankie Bodrum’un güncel programını öğrenmek için, buraya tıklayarak instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Frankie Beach Bodrum, 500 Tl giriş ücreti ve 1.000 TL minimum harcama ile misafirlerini ağırlıyor.

frankie beach bodrum

Frankie Beach Bodrum

Frankie Beach Adres: Torba, Kaynar Cd No:15, 48400 Bodrum/Muğla
Telefon: (0538) 544 87 47
Frankie Beach On-line Rezervasyon İçin Tıklayın

Maçakızı

Bodrum Beach Club kültürünü başlatan mekan olarak bilinen Maçakızı, son dönem iyice kaotik hale gelen Türkbükü’nde olmakla beraber, izole konumu sebebiyle bölgeden oldukça farklı bir misafir profiline hitap ediyor. Otel müşterisi haricinde sınırlı sayıda kişiye hizmet veren Maça Kızı, dışarıdan gelen misafirlerinden günlük kişi başı 3.000 TL harcama talep ediyor. Yabancı misafirleri de oldukça çok olan otelde, kokteyller 450 TL civarı, Lahmacun 250 TL, öğlen kurulan ünlü büfe ise 750 TL’ye sunuluyor. Gündüz saatleri keyifli bir ortamı olan plajda, akşamüstü itibarı ile meşhur Happy Hour’lar başlıyor. Maçakızı akşamları ise fine dining standartlarında bir restorana ev sahipliği yapıyor.

maça kızı

Maça Kızı Happy Hour saati

Maçakızı Adres: Göltürkbükü, Narçiçeği Sokak, 48400 Göltürkbükü, Bodrum
Telefon: (0252) 311 24 00

Lago Beach

Bodrum beachleri Ara ara farklı konumlara yelken açsada, Akyarlar, Gölköy, Bitez gibi eski yerleşim olan bölgeler her zaman güncelliğini koruyor. Bunlar arasında özellikle Gölköy, bakir doğası ve denizi ile ön plana çıkıyor. 2022 yazında Gölköy’ün köklü otellerinden Babana içerisinde açılan Lago Beach, bölgenin yeni favori mekanlarından. Lago Beach, gündüzleri keyifli bir plaj, akşamüstü ise enerjik bir happy hour ortamı sunuyor. İskelesinde Gölköy’ün bakir güzelliğini sunan mekan, Kulüpbük adını verdiği bar bölümünde ise akşamüstü partilerine ev sahipliği yapıyor.

lago

Lago Bodrum

Kahvaltı servisi ile güne başlayan Lago Bodrum, gün boyu plaj ortamına uygun lezzetler sunuyor. Plaj menüsünde Brioche ekmek arası burgerler sunan restoranda, Truffle Smash Burger ve Pastrami Sandviç denenmesi gerekenlerden. Hafif yemek tercihi olanlar için bir salata bölümü olan menüde, pizzalar da tercih edilebilir. Gün batımında müziğin ritminin attığı mekan, bazı günlerde canlı müzik etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Akşam itibarıyla ise Lago iskelesinde, Akdeniz mutfağı üzerine bir menüyle misafirlerini ağırlıyor.

Adres: Yali Mevkii, 48400 Bodrum/Muğla
Telefon: (0552) 478 48 08
lago

Lago Bodrum

Sarnıç Beach

Kendiside zaten oldukça eski bir tatil yerleşim yeri olan Bitez, Bodrum’un en eski beachlerinden Sarnıç’a ev sahipliği yapıyor. Sarnıç Beach için bir plajdan öte, Bodrum ile özdeşleşmiş 10 mekandan biri desek yeridir herhalde. Listedeki beach clublardan en çok müdavim kitlesine sahip olan mekan da Sarnıç Bitez olarak karşımıza çıkıyor. Cem Yılmaz, Nejat İşler gibi pek çok ünlü müdavimi olan Sarnıç kült bir Bodrum plajı. Çok fazla piyasa bir plaj olmasın, ama sosyal tarafı da olsun diyenler için Sarnıç ideal bir seçim olacaktır. Sarnıç Beach’in giriş ücreti Haziran ayı için 100 TL olarak belirlenmiş durumda. Pandemi sebebiyle Sarnıç’ta bu yaz minder olan bölümler, şezlonglu kullanıma çevrilmiş durumda. İçerisinde Retro ürünler olan bir mağaza olan Sarnıç Beach’de su sporları da yapmak mümkün.

sarnıç

Sarnıç Bitez

Sarnıç Beach Adres: Bitez, Çökertme Cd. No:23 48470, Bodrum
Telefon: (0530) 034 34 34
Kıyaslamalı Bodrum Beach Club Bilgileri:
Beach ClubMevkiGiriş Ücretiİçeride Kullanım
MaçakızıTürkbükü3.000₺Dahil
Avantgarde YalıkavakKüdür2.500Dahil
Buddha BarBitez225€Dahil*
Frankie BeachTorba2.000₺Dahil
Moon BeachGökçebel800₺Hariç
Sand & SaltTilkicik1.500₺Dahil
Lago BodrumGölköy900₺Dahil
Sarnıç Beach
Bitez1.000₺Dahil
AmanruyaTorba2.500₺Dahil*
Escape BeachGündoğan1.000₺Hariç
Xuma Village
Küdür2.500₺Dahil*
Edition BodrumTilkicik120€Hariç
Paper MoonDemirbükü100€Dahil
Folie BeachHaremtan1.500₺Hariç
Danış BodrumKüçükbük750₺Dahil
Momo BeachGökçebel2.000₺Dahil*

*Buddha Bar, 75€ plaj kullanım + 150€ minimum harcama

*Amanruya, 1.000₺ plaj kullanım + 1.500₺ minimum harcama

*Xuma Village 1.000₺ plaj kullanım +1.500₺ minimum harcama

*Momo Beach 750 TL giriş, 1.250 TL harcama

 

Yazar Hakkında

Bora Sarısu

Uluslararası içki firmaları için uzun yıllar mekan ajanlığı yapan Bora, potansiyeli olan mekanları erken evrede yakalamakta uzmandır. 20 senelik profesyonel mekan avcılığı tecrübesinden sonra 2016'dan beri Müdavim'de, nitelikli ve popüler mekanları kendi üslubu ile yazmaktadır. Bora'ya göre "en iyi mekan müdavimi olduğunuz mekandır."

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yorumlar