Müdavim Pro

2017 Yılı En İyi Mekanlar

Biraz klişe bir mevzudur yılın en iyilerini seçmek ama, hakkını teslim etmek anlamında yazmakta fayda gördük. Gerçi iyi mekan mutlaka hasılat anlamında mükafatını alıyordur, ama yine de her başarılı iş takdir edilmek ister. Evet Müdavime göre, 2017 yılının kendi alanında 10 dalda, en iyileri aşağıda sıraladık. Tabi ki bu sıralama subjektif bir sıralamadır. Çünkü lezzet, sunum ve ortam kişiden kişiye son derece değişken olgulardır. Biz bu sırlamayı Müdavimin bakış açısından yaptık. Basit olan iyidir mantığıyla aşağıdaki 3 kıstas üzerinden sonuçlara vardık.



 -Okunma verileri-
 -Yaşattığı deneyim ve bıraktığı iz-
-Kategori tanımını ne kadar iyi doldurduğu-

2017 Yılı En İyi Mekanlar

En iyi Gece Kulübü

Hazine Cihangir

Jüpiter kulübe ait 2 gece kulübü arasından hangisini seçeceğimiz konusunda tereddüt de kaldık. Ama grubun 2 mekanından Hazine Cihangir’i seçtik. Ne de olsa People, Hazine’nin aldığı reaksiyonun üzerine açılmış bir mekan. Hazine’nin başarısız olması durumunda People belki olmayacaktı. Bir diğer sebepte Hazine daha geç saatlerde dolan ve sirkülasyonu daha fazla olan bir mekan olarak gece kulübü kategorisine daha fazla uyuyor. People ise, akşam yemeği üzerine kurulu olup, gecenin ilerleyen saatlerde az miktarda insanı kabul ediyor.

Hazine Cihangir

Hazine Cihangir

En İyi Modern Meyhane (Yeni Nesil Meyhane)

Ahali Teşvikiye

Evet bu senenin en popüler mekan tipi olan modern meyhaneler hakkında çok yazıp çizdik. İstanbul bu yıl sayısını saymakta zorlandığımız kadar benzer tarzda mekan açıldı. Ama Teşvikiye’de açılan Ahali, aralarında en büyük farkı yaratan oldu. Diğer benzerlerine göre manzara avantajı olamasına rağmen etkileyici mutfak-barı, yaratıcı kombinasyonlardan oluşan menüsü ve tamamlayıcı sunumları ile ciddi fark yarattı. Mekanın tek eleştirildiği konu olan fiyat ve porsiyon büyüklüğü ise “Meyhaneye karın doyurulmaya gidilmez” tezi ile iyi hal değerlendirmesine uğradı.

Ahali teşvikiye

Ahali teşvikiye

En İyi Steakhouse

Elbet Steakhouse

Etiler’in arka tarafındaki gece kondu bölgesi Armutlu’da açılan Dükkan Burger Türkiye’de yeme-içme sektörüne yeni bir restoran tipi kazandırdı. Hemen ardından açılan Günaydın ve onun mutfağından çıkma Nusret olayı bambaşka yerlere götürdü. Seçim yaparken Nusret ekibinden ayrılan Elbet Steakhouse ile Günaydın İstinye Park arasında kaldık. Ancak yeni olması ve getirdiği ses anlamında Elbet Steakhouse bir tık öne geçti.

Elbet steakhouse

Elbet Steakhouse

En İyi Kokteyl Bar

Halet-i Ruhiye

Arnavutköy’de bu yıl açılan Halet-i Ruhiye, kardeş mekanı Toğağacı Efendi’de edindiği tecrübeyi çok iyi bir şekilde yeni mekana yansıtmış. Arnavutköy’de tarihi bir binanın içerisinde kokteyllerini sunan mekan, ilk açıldığı günden itibaren ilgi odağı durumunda.

haleti ruhiye

Halet-i Ruhiye Arnavutköy

En iyi Gastro Pub

Apartıman Yeniköy

Aslında ülkemizdeki Gastro pub tanımı biraz daha Joker NO 19, Kozmonot gibi daha spor tarzda mekanlar üzerinden oluştu. Ama dünyada ki Gastro publar da mutfak oldukça öne çıkıp, dekorasyon da iddialı olabiliyor. Bu sene Yeniköy’de açılan Apartıman, yaratıcı ve lezzetli menüsü ile misafirlerinin beğenisini kazandı. Sade ve tarz dekorasyonu ile Apartıman Yeniköy, Gastro pub tanımını üst bir seviyeye çekti.

apartıman

Apartıman Yeniköy

En iyi Brasseire-Bar

Lucca Bebek

Braserie-Bar denince en çok akla gelen bölge herhalde Nişantaşı’dır. Bu yıl açılan Must, Topağacı’ndaki başarılı mekan Grey ve Nişantaşı’nın yıllardır yükünü çeken Beymen Brasserie bir çırpıda akla gelenler. Zorlu’daki bir diğer Beymen mekanı Morini’nin de oldukça zorladığı en iyi Brasserie-bar dalını, yine de Bebek’in yaşayan efsane mekanı Lucca’ya vermeyi uygun gördük. Bir gün mutlaka bu dalda birisi Lucca’yı geçecek ama, o zamana kadar Sezar’ın hakkı Sezar’a…

Lucca'nın Yeni Kokteyli Eagle

Lucca’nın Yeni Kokteyli Eagle

En iyi Fine dining Restoran

Mürver

Kendilerini Fine dining olarak ifade etmiyorlar, ama bizce biraz mütevazilik yapıyorlar. Gerçi o topun altına girmek birçok restoranın tercih etmediği bir durum aslında. Ama bu sene açılan Mürver Karaköy, kısa zamanda şehirdeki bu boşluğu oldukça iyi doldurdu. Harika manzarası, özgün menüsü, şık ama sıcak atmosferi, başarılı kokteylleri ve misavirperver servis ekibi ile Mürver yılın Fine dining restoranı olamayı hak ediyor.

Mürver Karaköy

Mürver

En İyi Meyhane

Güneşin Sofrası

Kadıköy’de 3 sene önce açılan güneşin Sofrası, ilk günden itibaren sevilen bir mekan oldu. İçerisinde bulunduğu tarihi bina, diğer mekanlara göre nispeten farklı mezeler çıkarması ve keyifli meyhane müzikleri ile çok fazla sayıda Müdavim edindi. Meyhane kavramını en iyi dolduran mekanlardan biri olması sebebi ile Güneşin Sofrası yılın meyhanesi.

Güneşin sofrası meyhane

Güneşin Sofrası

En İyi Kahvaltı Mekanı

Çeşme Bazlama Kahvaltı Nişantaşı

Nişantaşı’nın göbeğinde deniz veya doğa manzarası olmadan, bir Ege kahvaltısı ortamı yarattığı için. Sadece ve sadece kahvaltı servislerine konsantre olup, başka öğünde hizmet vermediği için. Yarattığı başarılı ortam, misafirperverlik ve keyifli menüsü için kapısında insanların memnuniyetle sıra beklediği için. En iyi kahvaltı mekanı olarak Çeşme Bazlama Kahvaltıyı seçtik.

Çeşme Bazlama Kahvaltı Nişantaşı

Çeşme Bazlama Kahvaltı Nişantaşı

En İyi Çıkış Yapan Mekan

Alancha 

Gastronomik mutfak, Şef restoranı, fine dining adı her neyse Alancha, açıldığından beri adından oldukça söz ettiren bir restoran oldu. Anadolu mutfağını, set bir menü ile fine dining ortamında servise eden işletme benzeri birçok idealist mekan da olduğu gibi zaman zaman istediği iş potansiyelini bulamadı. Ama bu sene haftanın 3 gecesine koyduğu mekana uygun gruplar ile, eğlence ve yemeği birleştirdi. Alancha’nın özgün yemekleri, canlı performanslar ile birleşince ortaya bambaşka bir deneyim yaşatan bir mekan çıktı.

alancha

Alancha

2018

HERKES İÇİN MUTLU BİR YIL OLSUN

logo müdavim

Yazar Hakkında

Bora Sarısu

Uluslararası içki firmaları için uzun yıllar mekan ajanlığı yapan Bora, potansiyeli olan mekanları erken evrede yakalamakta uzmandır. 20 senelik profesyonel mekan avcılığı tecrübesinden sonra 2016'dan beri Müdavim'de, nitelikli ve popüler mekanları kendi üslubu ile yazmaktadır. Bora'ya göre "en iyi mekan müdavimi olduğunuz mekandır."

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.