Beyoğlu-Karaköy Dünya Mutfağı

1931 Fischer Restaurant Gümüşsuyu

fischer

Artık yavaş yavaş “Gümüşsuyu Mekanlar” başlıklı bir yazı yazmanın zamanı geliyor. Zira geniş kaldırımları ve tarihi binaları ile Gümüşsuyu mahallesine ayak bastığınız andan itibaren, caddeden uzaklaşmak istemiyorsunuz. İnönü caddesinin kendine has atmosferinde daha uzun vakit geçirmenin yolu ise, mekan sayısının artmasından geçiyor. Görünüşe göre de cadde, yakın vadede daha çok sayıda nitelikli mekana ev sahipliği yapacak gibi gözüküyor. Zira Ayazpaşa Rus Lokantası’nın sahipleri hayata geçirilen 1931 Fischer Restaurant, bu tespit ile örtüşen mekanlardan birisi olarak 2020 Şubat ayında açıldı. Avusturya mutfağı üzerine olan restoran, içine girdiğiniz andan itibaren, adeta Viyana’da bir restoran-bar daymışsınız hissi uyandırıyor. 1931 Fischer Restaurant, özel yemekleri, zamansız dekorasyonu ve ortama eşlik eden canlı müzik performansları ile benzersiz bir deneyim vaat ediyor.

fischer

Aslında Fischer, adını da aldığı tarih olan 1931’de Galatasaray tarafında açık olan, İstanbul’un köklerinden gelen, tarihi bir Beyoğlu restoranı. Temeli Avusturya mutfağı üzerine olan restoran, Türk mutfağından yemekleri de menüsünde sunuyor. Öğlen servisi ile güne başlayan restoran, menüsünde günlük olarak değişen yemekler de sunuyor. Gümüşsuyu’ndaki yeni yerinde Fischer’in en büyük süprizi ise, akşam servisi için menüye koyduğu güney doğu asya mutfağından lezzetler olacak. Keyifli bir bar bölümü de olan mekan, klasik ve özel kokteylleri keyifli ortamında sunuyor. An itibarı ile öğle servisinde açık olan 1931 Fischer, 19 Mart itibarı ile akşamları da hizmet vermeye başlayacak.

1931

Adres: Gümüşsuyu Mah. İnönü Cad. Ongan Apt, D:No:43 B, 34440 Beyoğlu
Telefon: (0212) 245 25 76

 

Yazar Hakkında

Bora Sarısu

Uluslararası içki firmaları için uzun yıllar mekan ajanlığı yapan Bora, potansiyeli olan mekanları erken evrede yakalamakta uzmandır. 20 senelik profesyonel mekan avcılığı tecrübesinden sonra 2016'dan beri Müdavim'de, nitelikli ve popüler mekanları kendi üslubu ile yazmaktadır. Bora'ya göre "en iyi mekan müdavimi olduğunuz mekandır."

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.