Türk Mutfağı

1741 Lokanta Cağaloğlu

1741

İnsanı içine girer girmez başka bir aleme götüren tarihi yarım ada, yeme-içme seçenekleri anlamında aynı zenginliği vermiyor. Oysa ki tarihi binalarda açılabilecek nitelikli mekanların gelen turisti memnun edip, aynı zamanda lokalleri de bölgeye çekmesi gerekiyor. Son zamanlarda yaptığı partilerle adını sıkça duyuran Cağaloğlu hamamı 2019 yazında faaliyete soktuğu iddalı restoranı 1741 Lokanta ile bu açığı kapatacak mekanlardan birisi olmayı hedeflemiş. Yazları hamamın bahçe bölümünde hizmet veren mekan, kışın tarihi yapının dehliz görünümlü iç bölümüne taşınacak. Kendisini Türk mutfağı üzerine bir restoran olarak tanımlayan 1741 Lokanta Cağaloğlu, Osmanlı mutfağından bazı ana yemekler ile tamamlamış.

lokanta 1741

Osmanlı mutfağı ve meyhane mutfağından yemeklerin yanı sıra restoranın, menüsünde bir de havyar bölümü mevcut. Restoranın mutfağı mevsimsel tazeliğe göre hazırladığı menüde klasik yemekleri, kendi bakış ile yorumlayıp sunuyor. 1741 Lokanta 4 aşamadan oluşan (içecek hariç) 1.800 TL’ye sunulan bir de tadım menüsü sunuyor. Mekanın yazlık bölümündeki barda içeriğinde ve isimlerinde imparatorluktan ilham alan mekana özel kokteyller sunuluyor. An itibarı ile özellikle turistlerin odağından olan restoran, kişi başı ortalama 3.000 TL fiyat beklentisi ile ziyaret edilebilir.

1741

1741 Lokanta Adres: Alemdar Mah. Profesör Kazım İsmail Gürkan Cad, Cağaloğlu Hamamı Sk. No: 34, 34110 Fatih/İstanbul
Telefon: (0533) 145 17 41

Yazar Hakkında

Bora Sarısu

Uluslararası içki firmaları için uzun yıllar mekan ajanlığı yapan Bora, potansiyeli olan mekanları erken evrede yakalamakta uzmandır. 20 senelik profesyonel mekan avcılığı tecrübesinden sonra 2016'dan beri Müdavim'de, nitelikli ve popüler mekanları kendi üslubu ile yazmaktadır. Bora'ya göre "en iyi mekan müdavimi olduğunuz mekandır."

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.